מהחיטה אל הלחם

שיעור סביב עונת הקציר וחג השבועות

// מעגל השנה

מיומנויות: עבודה בקבוצות
שכבת גיל: ג'-ו'
מטרה: להקנות ידע לימודי ומעשי על תהליך הכנת הלחם.
איפה? בשדה חיטים או במרחב חוץ המתאים למדורה
ציוד: 5 מגלים, 5 מכתשי ועלי או אבן ריחיים, קערה, זרעי חיטה, קמח, מים, סאג'.
יובל מדר, שחף אלון ומיכל שוורץ (בי"ס אריאל, גילה)
מיומנויות: עבודה בקבוצות, שיתוף פעולה ועבודת צוות
ג'-ו'
מטרה: להקנות ידע לימודי ומעשי על תהליך הכנת הלחם.
בשדה חיטים או במרחב חוץ המתאים למדורה
5 מגלים, 5 מכתשי ועלי או אבן ריחיים, קערה, זרעי חיטה, קמח, מים, סאג'.
יובל מדר, שחף אלון ומיכל שוורץ (בי"ס אריאל, גילה)

פתיחה

איפה? במליאה
כמה? 20 דקות
איך הופך גרגר החיטה ללחם?

מעבר

חלוקה לקבוצות

גוף השיעור

איפה? במרחב בקבוצות
כמה? 90 דקות
מהחיטה אל הלחם

מעבר

איסוף הכיתה

סיכום

איפה? במליאה
כמה? 20 דקות
ארוחה משותפת ושיח
מיומנויות: עבודה בקבוצות, שיתוף פעולה ועבודת צוות
ג'-ו'
להקנות ידע לימודי ומעשי על תהליך הכנת הלחם.
בשדה חיטים או במרחב חוץ המתאים למדורה
5 מגלים, 5 מכתשי ועלי או אבן ריחיים, קערה, זרעי חיטה, קמח, מים, סאג'.
יובל מדר, שחף אלון ומיכל שוורץ (בי"ס אריאל, גילה)

חוות דעת

מרכז חדשנות פדגוגי ללמידה בטבע, הממוקם בלב שכונת גילה באתר הטבע העירוני "ח'רבת ארזה". המרכז מכשיר ומלווה מורים ומורות בהוראה חוץ כיתתית פעילה ומגוונת, עוסק בליווי בתי ספר ובפיתוח פדגוגי בתחומי הלמידה המבוזרת.